Theater Koningshof introduceert inclusieve theatergroep

Na een fantastische pilot voor de zomervakantie start Theater Koningshof in oktober met een unieke inclusieve theatergroep, waar mensen met én zonder verstandelijke of fysieke uitdaging samen op het podium kunnen staan. Theater Koningshof organiseert de toneellessen vanuit de regeling MeeMaakPodium van het Fonds Cultuurparticipatie.

Groei en verbinding door theater

Jeroen Landman, directeur van Theater Koningshof, vertelt over het initiatief: “Theater verbindt en brengt mensen bij elkaar. Met deze inclusieve theatergroep geven we iedereen de kans om mee te doen in het theater. Het past bij onze visie om Theater Koningshof een plek te laten zijn voor álle inwoners van Maassluis. Wij zijn er dan ook ontzettend trots op dat wij met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie deze groep mogen starten en zo een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze stad.”

Lachen, leren en groeien

De begeleiding van de groep is in handen van theatermaakster Wendy Hoogendijk, die als coördinator aan Theater Koningshof en het MeeMaakPodium verbonden is. Samen met Wendy gaan enthousiaste amateurspelers en spelers met een uitdaging aan de slag om in december hun eerste, echte voorstelling te presenteren.  

Wendy Hoogendijk is erg enthousiast over de theatergroep. Eerder gaf zij al een reeks theaterworkshops in samenwerking met zorginstellingen ASVZ en Gemiva. In vijf weken tijd hebben zij kennisgemaakt met theater, emoties onderzocht en een eigen scène gemaakt. “Deze scène hebben ze uiteindelijk ook op het toneel gespeeld, voor een echt publiek. De spelers waren ontzettend zenuwachtig, maar toen ze eenmaal op het toneel stonden speelden ze de sterren van de hemel. De ontlading na afloop was fantastisch om te zien. En ook het plezier straalde er vanaf. Niet alleen de spelers waren enthousiast, ook het publiek was ontzettend geraakt en geroerd door het enthousiasme”, vertelt Wendy. “De spelers hebben stappen gezet die zij zelf niet voor mogelijk hadden gehouden. Dat is echt te gek!"

Wil jij onderdeel zijn van deze theatergroep?  

De repetities van de inclusieve theatergroep starten in oktober. “In de repetities werken we uiteindelijk toe naar het maken vaneen echte voorstelling, die je in december zult opvoeren op het toneel van Theater Koningshof. Iedereen is welkom - zolang je maar een open houding hebt en bereid bent om er helemaal voor te gaan. De repetities zijn op donderdagochtenden van 10.00 - 12.00 uur: 

  • 17 oktober
  • 24 oktober
  • 7 november
  • 14 november
  • 21 november
  • 28 november
  • 5 december 
  • 12 december

Daarnaast hebben we nog 3 vrijwilligersavonden gepland staan. Als je je opgeeft als vrijwilliger/begeleider, is het fijn als je deze avonden alvast in je agenda zet, zodat je hier zeker bij kunt zijn:

  • Donderdag 24 oktober, 19.00 - 21.00 uur
  • Donderdag 31 oktober, 19.00 - 21.00 uur
  • Donderdag 7 november, 19.00 - 21.00 uur

De voorstelling staat gepland op maandagavond 16 december. Wil jij onderdeel zijn van deze te gekke theatergroep? Mail dan naar info@theaterkoningshof.nl o.v.v. inclusieve theatergroep.

Twijfel je of het wat is? Kom dan gewoon een keer langs tijdens een repetitie of vrijwilligersavond. Dan merk je vanzelf of het iets voor jou is. Fijn als je je van tevoren even aanmeldt met een mailtje.